Učitavanje
Međupredmetna tema
Osobni i socijalni razvoj
Veličina slova
Naslovna slika
Interaktivni sadržaj za učenike

Razumijevanje emocija

5. razred osnovne škole

Odgojno-obrazovna očekivanja

Kako se osjećam?

Što želite poručiti ako nekome u poruci pošaljete simbol :-)? A što vam govori poruka u kojoj je netko upisao :( ili <3? Služite li se ovim simbolima?

Pažljivo pratite upute učitelja pa za svaku situaciju u donjem obrascu odabirom "smajlića" označite svoju emociju.

Emocije i glazba

Znate li što su to emocije? Može li glazba utjecati na naše emocije? Može li popraviti naše raspoloženje? A pokvariti?

Jeste li danas doživjeli: radost, žalost, strah, ljutnju, ljubav, iznenađenje? I pri tome se osjećali ugodno ili neugodno? Onda vam moram reći da je to potpuno normalno jer sve navedeno zovemo - EMOCIJE. I svako ih ljudsko biće doživljava. Tijekom života, moramo ih naučiti prepoznati i kontrolirati. U tome nam može pomoći i GLAZBA. Glazba je još u dalekoj prošlosti pomagala ljudima proživjeti emocije. Kako tebi glazba pomaže nositi se s osjećajima? Ako nisi do sada, pokušaj glazbom dočekati sve emocije koje se pojave na tvom putu. Vidjet ćeš, bit će ti lakše!. Transkript: .

Kakvu vrstu glazbu slušate kad ste dobro raspoloženi, a kakvu kad ste potišteni? Pokušajte sastaviti listu na kojoj ćete različitim "smajlićima" pridružiti naslov pjesme za koju mislite da je odgovarajuća. Vaša lista može biti i preporuka za slušanje glazbe u različitim emotivnim situacijama.