2. Treći kamenčić od Sunca

  • Marija Buhin Huzanić
  • Siniša Kljajić
  • Ivan Paradi
  • Tina Pavlić
  1. Kakvog je oblika Zemlja? Je li stvarno kugla ili je ravna ploča? Što su u prošlosti ljudi mislili o obliku Zemlje? Odgovore na ova pitanja pronaći ćeš u ovoj jedinici.

  2. Zašto mi spavamo dok se na drugom kraju svijeta djeca igraju u parku? Od kuda dolazi noć, a od kuda dolazi dan? Saznat ćeš u ovoj jedinici!

  3. Više od polovice Zemljine površine čini voda. Bez vode nema života. U ovoj jedinici posvetit ćemo se vodi u Hrvatskoj i svijetu te osvijestiti potrebu za očuvanjem pitke vode.

  4. U ovoj jedinici saznat ćeš kako izgleda Zemlja, kako je podijeljena na kontinente i koji to oceani spajaju svijet.

  5. Istraživanja su uvijek uzbudljiva pa kreni i ti na put istraživanja Novog svijeta. U ovoj jedinici upoznat ćeš kontinente Novoga svijeta i saznati koji su to i zašto ih zovemo ovim imenom. Kreni!

  6. Što bismo pronašli kad bismo zavirili u unutrašnjost Zemlje? Zašto je reljef na Zemlji ovakvog izgleda i zašto baš na nekim određenim mjestima ima vulkana ili se javljaju potresi? Znatiželjan/znatiželjna si? Pogledaj ovu jedinicu i pokušaj potražiti odgovore na svoja pitanja.

  7. Jesi li se zapitao/zapitala kako su ti roditelji nadjenuli ime? A zašto se tvoje naselje zove baš tako kako se zove? Zašto postoji "olujni" Tihi ocean i kakve je boje "modro" Crveno more? Pogledaj ovu jedinicu i saznaj kako su oceani i kontinenti dobili svoja imena.

Treći kamenčić od Sunca

Procijeni svoje znanje