Učitavanje
Međupredmetna tema
Učiti kako učiti
Veličina slova
Naslovna slika
Interaktivni sadržaj za učenike

Borba ili bijeg

3. razred srednje škole

4. razred srednje škole

Odgojno-obrazovna očekivanja

Pogledajte interaktivni video i riješite zadatak koji govori o fiziološkoj reakciji organizma i pripremi za borbu ili bijeg u stresnoj situaciji. Saznajte koji su to fiziološki procesi i kojim redoslijedom se pojavljuju u situaciji stresa.

Prisjetite se jeste li se i vi nekad našli u sličnoj situaciji i kako ste tada reagirali.

Razvrstavanje procesa

Razvrstajte procese koji se u opisanim situacijama događaju u organizmu u dvije skupine, ovisno o sustavu koji je za njih odgovoran.

Srce

Pogledajte 3D model srca i pokušajte objasniti kako u stresnoj situaciji promjene u radu srca pomažu osobi da donese pravilnu odluku.

Dišni sustav

Pogledajte 3D model dišnog sustava i pokušajte objasniti kako u stresnoj situaciji promjene u frekvenciji disanja pomažu osobi da donese pravilnu odluku.

Probavni sustav

Pogledajte 3D model probavnog sustava i pokušajte objasniti kako promjene u radu probavnog sustava pomažu osobi da se nosi sa stresom.

Mozak

Pogledajte 3D model mozga i pokušajte objasniti kako u stresnoj situaciji promjene u radu mozga pomažu osobi da donese pravilnu odluku.

Mišići

Pogledajte 3D model mišićnoga sustava i pokušajte objasniti kako u stresnoj situaciji promjene u radu mišića pomažu osobi da donese pravilnu odluku.