4. Hrvatskom ravnicom

  • Marija Buhin Huzanić
  • Siniša Kljajić
  • Ivan Paradi
  • Tina Pavlić
  1. U ovoj nastavnoj jedinici učenik će upoznati osnovna obilježja voda na kopnu, s posebnim naglaskom na prepoznavanju, razlikovanju i opisivanju elemenata tekućica i porječja. Navođenje i pokazivanje najvažnijih hrvatskih i svjetskih rijeka pomoći će mu u razvijanju vještine snalaženja na karti.

  2. Pomoću ove nastavne jedinice učenik će spoznati i objasniti osnovnu razliku između prirodnih i umjetnih jezera. Na primjerima iz Republike Hrvatske i svijeta, učenik će upoznati i razlikovati te opisati različite načine postanka umjetnih jezera, kao i njihovu važnost i način korištenja.

  3. U ovoj nastavnoj jedinici učenik će upoznati i opisati ravničarske reljefne oblike na prostoru Nizinske Hrvatske, s posebnim naglaskom na način njihova postanka i utjecaj/važnost na razvoj društva i život ljudi.

  4. Kroz istraživački mini-projekt, učenici će na konkretnom primjeru tekućice iz svog užeg ili šireg zavičaja uvidjeti važnost te međusobni utjecaj i povezanost tekućica i ljudi/društva u prošlosti i danas. Samostalnim radom učvrstit će znanja i geografske vještine vezane za prepoznavanje, razlikovanje i popisivanje najvažnijih elemenata tekućica i porječja.

Hrvatskom ravnicom

Procijeni svoje znanje