Učitavanje

7. razred osnovne škole

DOS Tehnička kultura 7

Dijana Malinić Mihelić, Jurica Čorak, Darko Miloknoja, Slavko Marenčić, Igor Naglić

Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Što ću naučiti

  • Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Dizajniranje i dokumentiranje učenik skicira i crta u mjerilu pravokutne i prostorne projekcije predmeta. (Potpuna ostvarenost)
  • Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Dizajniranje i dokumentiranje učenik crta radionički crtež predmeta koristeći se pojednostavljenjima i presjecima pri crtanju. (Potpuna ostvarenost)
  • Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Dizajniranje i dokumentiranje učenik crta radionički crtež predmeta koristeći se pojednostavljenjima i presjecima pri crtanju. (Potpuna ostvarenost)
  • Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Tvorevine tehnike i tehnologije učenik demonstrira i opisuje pretvorbe energije na modelu tehničke tvorevine koji je izradio ili na interaktivnom modelu. (Potpuna ostvarenost)
  • Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Tehnika i kvaliteta života učenik obrazlaže dobrobiti, izvore opasnosti, mjere zaštite i pravilne postupke održavanja tehničkih tvorevina. (Potpuna ostvarenost)
  • Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Tehnika i kvaliteta života učenik planira smanjenje troškova energije u kućanstvu. (Potpuna ostvarenost)

Popis tema i videolekcija

  1. Tema 1: Tehničko crtanje - Ishodi učenja: Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Dizajniranje i dokumentiranje učenik skicira i crta u mjerilu pravokutne i prostorne projekcije predmeta. (Potpuna ostvarenost), Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Dizajniranje i dokumentiranje učenik crta radionički crtež predmeta koristeći se pojednostavljenjima i presjecima pri crtanju. (Potpuna ostvarenost)
    1. Videolekcija 1.1: Prostorna i ortogonalna projekcija - Ishodi učenja: Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Dizajniranje i dokumentiranje učenik skicira i crta u mjerilu pravokutne i prostorne projekcije predmeta. (Potpuna ostvarenost), Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Dizajniranje i dokumentiranje učenik crta radionički crtež predmeta koristeći se pojednostavljenjima i presjecima pri crtanju. (Potpuna ostvarenost)
    2. Videolekcija 1.2: Mjerenje pomičnim mjerilom - Ishodi učenja: Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Dizajniranje i dokumentiranje učenik skicira i crta u mjerilu pravokutne i prostorne projekcije predmeta. (Potpuna ostvarenost), Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Dizajniranje i dokumentiranje učenik crta radionički crtež predmeta koristeći se pojednostavljenjima i presjecima pri crtanju. (Potpuna ostvarenost)
    3. Videolekcija 1.3: Crtanje radioničkog crteža predmeta - Ishodi učenja: Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Dizajniranje i dokumentiranje učenik skicira i crta u mjerilu pravokutne i prostorne projekcije predmeta. (Potpuna ostvarenost), Na kraju učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Dizajniranje i dokumentiranje učenik crta radionički crtež predmeta koristeći se pojednostavljenjima i presjecima pri crtanju. (Potpuna ostvarenost)
  2. Tema 2: Materijali - Ishodi učenja: Na učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u interaktivnoj video lekciji Tvorevine tehnike i tehnologije učenik primjenjuje znanja i vještine usvojena iz područja metalurgije pri izboru i izradi uporabnoga predmeta od metala i drugih materijala. (Potpuna ostvarenost)
    1. Videolekcija 2.1: Metali, svojstva metala i legure - Ishodi učenja: Na kraju treće godine učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura interaktivnoj video lekciji Tvorevine tehnike i tehnologije učenik primjenjuje znanja i vještine usvojena iz područja metalurgije pri izboru i izradi uporabnoga predmeta od metala i drugih materijala. (Potpuna ostvarenost) ostvarenost.).
    2. Videolekcija 2.2: Postupci spajanja metala - Ishodi učenja: Na kraju treće godine učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura interaktivnoj video lekciji Tvorevine tehnike i tehnologije učenik primjenjuje znanja i vještine usvojena iz područja metalurgije pri izboru i izradi uporabnoga predmeta od metala i drugih materijala. (Potpuna ostvarenost)
    3. Videolekcija 2.3: Izrada predmeta od metala (mjerenje, ocrtavanje i obrada) - Ishodi učenja: Na kraju treće godine učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura interaktivnoj video lekciji Tvorevine tehnike i tehnologije učenik primjenjuje znanja i vještine usvojena iz područja metalurgije pri izboru i izradi uporabnoga predmeta od metala i drugih materijala. (Potpuna ostvarenost)
  3. Tema 3: Energetika - Ishodi učenja: Na kraju treće godine učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u domeni Tvorevine tehnike i tehnologije učenik demonstrira pretvorbe energije na modelu tehničke tvorevine (parni stroj, parna turbina, motor s unutrašnjim izgaranjem). (Potpuna ostvarenost)
    1. Videolekcija 3.1: Neobnovljivi izvori energije - Ishodi učenja: Na kraju treće godine učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u domeni Tvorevine tehnike i tehnologije učenik demonstrira pretvorbe energije na modelu tehničke tvorevine. (Potpuna ostvarenost)
    2. Videolekcija 3.2: Toplinski strojevi - Ishodi učenja: Na kraju treće godine učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u domeni Tvorevine tehnike i tehnologije učenik demonstrira pretvorbe energije na modelu tehničke tvorevine (parni stroj, parna turbina, motor s unutrašnjim izgaranjem). (Potpuna ostvarenost)
    3. Videolekcija 3.3: Zanimanja iz područja energetike i održavanja - Ishodi učenja: Na kraju treće godine učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u domeni Tvorevine tehnike i tehnologije učenik demonstrira pretvorbe energije na modelu tehničke tvorevine (parni stroj, parna turbina, motor s unutrašnjim izgaranjem). (Potpuna ostvarenost)
  4. Tema 4: Tehnika i kvaliteta života - Ishodi učenja: Na kraju treće godine učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u domeni Tehnika i kvaliteta života učenik obrazlaže dobrobiti, izvore opasnosti, mjere zaštite i pravilne postupke održavanja tehničkih tvorevina. (Potpuna ostvarenost), Na kraju treće godine učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u domeni Tehnika i kvaliteta života učenik planira smanjenje troškova energije u kućanstvu. (Potpuna ostvarenost)
    1. Videolekcija 4.1: Tehničke tvorevine u kućanstvu - Ishodi učenja: Na kraju treće godine učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u domeni Tvorevine tehnike i tehnologije učenik demonstrira pretvorbe energije na modelu tehničke tvorevine na interaktivnom modelu tehničke tvorevine. (Potpuna ostvarenost)
    2. Videolekcija 4.2: Mjerni uređaji u kućanstvu - Ishodi učenja: Na kraju treće godine učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u domeni Tvorevine tehnike i tehnologije učenik demonstrira pretvorbe energije na modelu tehničke tvorevine koji je izradio. (Potpuna ostvarenost)
    3. Videolekcija 4.3: Racionalno korištenje i moguća ušteda energenata u kućanstvu - Ishodi učenja: Na kraju treće godine učenja i poučavanja predmeta Tehnička kultura u domeni Tvorevine tehnike i tehnologije učenik demonstrira pretvorbe energije na interaktivnom modelu tehničke tvorevine. (Potpuna ostvarenost)
Pojmovnik