Što ćeš dobiti ako unaprijediš vizualni stil učenja?

Kada učimo, brzo dolazi do umora i pada koncentracije, ponekad biste sigurno radije zaspali nego učili. Kada pokušate sebi predočiti ono što učite, to će vas održati budnim i koncentriranim.

Vizualne predodžbe u našoj glavi sadrže veliki broj informacija, tako ćete sve što sebi predočite puno bolje zapamtiti. Poboljšanje vizualnog stila neće vam pomoći samo u učenju nego i u drugim područjima života. Mnoge probleme u odnosima s drugima imamo zato što nismo svjesni kako izgledamo i kako se ponašamo. Ako se redovito trudimo vidjeti sebe očima drugih, moći ćemo popraviti svoje pogreške u ponašanju.

KAKO POBOLJŠATI TJELESNI STIL?

  • Izaberite neku aktivnost koju morate obaviti i zatim zamislite sve pokrete koje činite dok je obavljate.
  • Zamišljajte kako čistite tenisice ili cipele, masirate neku osobu ili svirate instrument. Ljudi koji imaju razvijen tjelesni stil učenja obično imaju dobro razvijenu predodžbu o tome kako se nešto radi.
  • Vježbajte pisati na računalu, sa svih deset prstiju, bez gledanja u tipkovnicu.
  • Istraživanja pokazuju da je vizualizacija ili predočavanje vrlo učinkovit način poboljšanja izvedbe, ali ne može zamijeniti fizičku vježbu. Vizualizacija je vrlo popularna i prihvaćena metoda među sportašima i trenerima, koji je učestalo koriste za poboljšanje različitih čimbenika sportske izvedbe. To može biti učenje ili poboljšanje izvedbe, pamćenje ili planiranje strategija te bolje razumijevanje.

Što ćeš time dobiti?

Neke se stvari mogu bolje naučiti i zapamtiti ako ih, osim što ih pročitamo ili čujemo, također i pokušamo napraviti. Ako više volite čitati, pisati ili razgovarati, a zanemarili ste svoje tijelo - ove vam vježbe mogu pomoći da to osvijestite. Budite uporni, vježbajte i rezultat neće izostati!