a) kalotni model i sažeta strukturna formula molekule etanola,
b) kalotni model i sažeta strukturna formula molekule etilen-glikola,
c) kalotni model i sažeta strukturna formula molekule propan-1-ola,
d) kalotni model i sažeta strukturna formula molekule glicerola,
2.2.Topljivost tvari i vrste otopina
2.3.Iskazivanje sastava otopina
za ispiranje sluznice nosa kod prehlade
kao kapi za oči
za infuziju
2.4.Koligativna svojstva otopina
Osmoza – na početku pokusa
Osmoza – na kraju pokusa
2.5.Svojstva koloidnih otopina
Jedan od tipova koloidnih sustava s kojim većina ljudi započinje dan je mlijeko.
Osim mlijeka svakodnevno se u prehrani koriste još mnogi drugi koloidi. Primjerice, bomboni su „gumeni“ zbog želatine, koja se proizvodi kuhanjem životinjskih koža, vezivnoga tkiva ili kosti.
Zbog želatine i „ Parfe torta“, puding, a i mnoge druge slastice, uvijek su postojanog oblika.