x
Učitavanje

4.5 Aktivnosti za samostalno učenje

Što ću naučiti?
Europska unija - Zajedno do fondova EU

Praktična vježba

Najtraženija zanimanja

Istražite koja su zanimanja trenutačno najtraženija. Pregledajte stranice kao što su MojPosao, posao.hr te stranicu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Možete li vjerovati da pojedina zanimanja nekada nisu ni postojala? I to ne tako davno.

Kutak za znatiželjne

Zanimanja oko mene

Ispitajte svoje ukućane, susjede, rodbinu kojim se zanimanjem bave i neka vam ga opišu. Zabilježite koriste li se IKT-om u svojemu zanimanju. Izradite tablicu s popisom dobivenih zanimanja i pokraj svakoga zapišite koristi li se u tom zanimanju IKT-om. Zaključite kojih zanimanja ima više: onih koji se koriste IKT-om ili onih koji se njime ne koriste.

Praktična vježba

E-portfolija poznatih osoba

Pronađite na internetu e-portfolija svojih omiljenih glumaca/glumica, pjevača/pjevačica, umjetnika/umjetnica, sportaša/sportašica i ostalih poznatih osoba. Jeste li o njima saznali nešto što prije niste znali?

Praktična vježba

Google karta

Vozilo na raskrižju
Splet prometnica i osobnih vozila na njima. Također, vidimo i semafore te razne prometne znakove. Kraj jednog od osobnih vozila nalazi se oblačić  s tekstom

Potražite na svojim pametnim telefonima Google kartu. Upišite adresu škole i neka vas aplikacija vodi. Ne zaboravite odabrati idete li automobilom, autobusom ili pješice. Isprobajte alat i kada idete s roditeljima na put. Budite vi vodič koji će pomoći stići na odredište.

Kutak za znatiželjne

Hvala i Molim na 15 jezika.

Koristeći se Googleovim prevoditeljem, istražite kako se kaže Hvala i Molim na 15 jezika prema izboru. Zapišite riječi i pokraj njih pripadajući jezik.

Praktična vježba

Odlagalište EE otpada

Odlagalište EE otpada
Uredno i sortirano odlagalište EE otpada ograđeno žičanom ogradom. U svakom od tri velika kontejnera vidimo monitore, kućišta, mobilne uređaje i pripadajuće žice.

Zamolite roditelje da vas odvedu u posjet odlagalištu EE otpada tako da i vi odnesete uređaje koje u kući više ne upotrebljavate. Podijelite svoja iskustva s kolegicama i kolegama iz razreda. Jeste li vidjeli ondje štogod zanimljivo? Ima li puno otpada? Je li vas što iznenadilo? Jeste li mogli slobodno ući?

Povratak na vrh