x
Učitavanje

7. Stvaralaštvo

Irena Skopljak-Barić, Kristina Dilica, Anita Katić
Što ću naučiti?
Europska unija - Zajedno do fondova EU
Prethodni modul

Jeste li znali?

Otvoreni se prostor naziva još i eksterijer, a zatvoreni prostor interijer.

Jeste li znali?

Svjetski dan pripovijedanja Jeste li znali da postoji Svjetski dan pripovijedanja?
Slavi se svake godine prvoga dana proljeća. Ljudi diljem svijeta pripovijedaju i slušaju priče ispričane različitim jezicima na različitim mjestima. Svake se godine odredi neka tema o kojoj se pripovijeda.

Jeste li znali?

Priče iz davnine zbirka su bajki, tiskana 1916. godine u izdanju Matice hrvatske. Govore o stalnoj borbi između dobra i zla.Posebne su po bajkovitim početcima, zagonetkama i poslovicama, rimovanim riječima, stalnim epitetima iz usmene književnosti i pobjedi dobra. Ivana Brlić-Mažuranić popularna je i danas. Možete posjetiti manifestacije i multimedijski centar Ivanina kuća bajke.

Jeste li znali?

SVJETSKI DAN PRIJATELJSTVA Svjetski je dan prijateljstva dan kada se slavi prijateljstvo, kada se govori o njegovoj važnosti i ljepoti, o čemu su pisali mnogi filozofi i književnici. Proglasili su ga Ujedinjeni narodi 2011. godine s idejom da prijateljstvo među zemljama, ljudima i kulturama može stvoriti uvjete za mir i izgradnju mostova među zajednicama. Svjetski dan prijateljstva daje posebnu važnost prijateljstvu kao nečemu najvrednijem u životima svih ljudi.

Povratak na vrh